Välkommen

Välkommen till www.hypnosterapeut.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Hypnos

 

Jag brukar alltid låta personen gå in och ut ur hypnos för att se hur mottaglig personen är!

Nästa steg brukar vara att låta personen få gå in i avslappning för hela kroppen . Det menas att hela kroppen går in i ett viloläge och den infinner sig en mycket behaglig känsla av lugn och att blodtrycket sjunker .

När personen har provat på hur det är att vara i hypnos så övergår det till hypnosterapi för att komma till rätta med problemen !

Information om Hypnos

Många är det som höjer på ögonbrynen när man nämner hypnos de flesta tar det som något konstigt där folk kan fås att göra de mest besynnerliga saker till synes mot sin vilja . Faktum är att hypnos används flitigt inom psykoterapin för att exempelvis ta bort blockeringar i minnet eller för att lindra traumatiska upplevelser och inte alls för att få människor att begå brott mot sin vilja eller liknande eftersom såna saker är omöjliga .

 

Hypnos är grekiska och betyder något i stil med sömn faktum är att det inte alls är någon slags sömn det är ett tillstånd av djup avslappning där sinnet är mer mottagligt för stimulans än i vanligt tillstånd . De flesta har till och med befunnit sig i hypnos utan att de har vetat om det . Hur många har inte satt sig i bilen eller bussen efter jobbet och klivit ut bara för att upptäcka att själva resan är borta ur minnet . Det är ett tillstånd av hypnos man är bara inte medveten om det under tiden . Det är nog många som drar paraleller mellan trance och meditaion .

 

Många är rädda för att fastna i hypnos det är en helt obefogad rädsla då man helt och hållet kan bestämma själv när man ska lämna hypnosen och man kan inte råka ut för något som kan skada en när man befinner sig i hypnos . Andra är rädda för att någon ska hitta dem och få dem att göra saker de inte vill under tiden de är i hypnosstadiet det är ännu en obefogad rädsla det går inte att göra något man inte själv vill så man kan inte bli tvingad till något . Hypnos är inget luddigt tillstånd där man inte har kvar sitt omdöme .